*

Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Olli Rehn

Keskustan Lintilä, Sipilä ja Rehn jakavat EU-rahat kotiseudulle

Hallitus päätti tänään torstaina EU:n rakennerahaston ja valtion rahoituksen jaosta. Euroopan aluekehitysrahastosta EAKR:stä ja Euroopan sosiaalirahastosta ESR:stä jaettiin varoja 346 miljoonaa euroa alueille ely-keskusten ja maakunnan liittojen päätettäväksi, työ- ja elinkeinoministeriö kertoo.

IHME on, jos Sipilä ei ole esteellinen! Vahingot veronmaksajille valtavat!?

Pääministeri Sipilän johtama hallitus päätti myöntää Talvivaaran kaivokselle lisää 100 miljoona euroa veronmaksajien varoja . Samaan aikaan hänen ajemmin johtamansa entinen yritys Katera Steel oli jättänyt urakkatarjouksen Terrafame yhtiölle.

Sipilä on siirtänyt ajemmi omistusosuuden lapsilleen, koska "ryhtyi politiikkaan". Katera Steeliä johtaa Sipilän äidin veli.

Näkökulma: Ostiko Rehn ääniä pankkivaltuustosta?

Kummastelin suuresti ennen budjettiriiheä, kuinka yksi maamme kokeneimmista poliitikoista, elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk), ilmoitti aivan viime metreillä kannattavansa Guggenheim-museon tuomista Helsinkiin. Tämä tapahtui vain neljä päivää ennen hallituksen kohua herättänyttä budjettiriiheä, jossa ministerit päättivät kymmenistä sosiaalitukiin kohdistuvista kipeistä leikkauksista.

Guggenheimin kummitus ei suostu kuolemaan

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) kannattaa Guggenheim-museon tuomista Helsinkiin. Rehn kertoi lehdelle pyrkivänsä budjettiriihessä edesauttamaan sitä, että valtion varoista löytyisi osarahoitusta kiistellylle museohankkeelle. Rehn uskoo, että eräänlaista vivuttavaa osarahoitusta voisi löytyä jopa 40 miljoonan euron edestä. 

Nostetaanko arktinen politiikka lopultakin keskiöön?

Euroopan komissio julkisti eilen keskiviikkona arktisen tiedonannon, jossa määritellään suuntaviivat EU:n arktiselle politiikalle. Tiedonannossa näkyy vahvasti Suomen kädenjälki. Politiikkaohjelmassa komissio toteaa, että arktinen alue kärsii ali-investoinneista ja muistuttaa erilaisten EU:n rahoitusinstrumenttien käytöstä. Komissio lupaa myös määritellä keskeiset investointien painopisteet, joihin sidosryhmiä pyritään sitouttamaan.

Tarvittiin keskustajohtoinen hallitus edistämään perustuloa

Perustulokokeilu otti tänään aimo askeleen eteenpäin, kun asiaa selvittänyt työryhmä luovutti raporttinsa ministerille. Selvitystyöryhmä esittää, että kokeiluun lähdettäisiin 550 euron osittaisesta perustulosta, jonka päälle rakentuu erilaisia syyperusteisia etuuksia. Lopullinen ehdotus kokeilusta on määrä antaa marraskuussa. 

Juha Sipilä, Alexander Stubb vai Juha Sipilä?

Selasin satunnaisesti Twitterin käyttäjätilien seuraajia @ollirehn, @juhasipila ja @alexstubb. Otin tarkasteluuni 50 kyseisten käyttäjätilien satunnaista käyttäjää. Pitää huomioida, että tuoreiden seuraajien painotus on olemassa melko suurena.

 

Erottelin seuraajat joko yli tai alle tuhat seuraajaa omaaviin ja tässä on tulokset!

 

Elinkeinoministeri Olli Rehn (12104 seuraajaa): 7/50 yli tuhat seuraajaa omannutta seuraajaa ja 43/50 alle tuhat seuraajaa omannutta seuraajaa. Olli Rehnillä olisi siten noin 1695 yli tuhat seuraajaa omaavaa seuraajaa.

Pahaa Paavoa ken pelkäisi!

Paavo Väyrynen on ruvennut Kansalaispuolueen perustamisella hankkeeseen, joka vaatii optimismia ja sisua. No, onneksi Paavolla taitaa kumpaakin löytyä.

Kun erilaisia mielpidekirjoituksia täällä ja muillakin alustoilla lukee, tuntuu Paavolla olevan joka suunnassa edessään suo siellä, vetelä täällä.

Koetan hieman pohtia sitä miksi niin on. Vai onko?

Keskustan nykyinen puheenjohtaja, niin mikä sen DI:n nimi nyt olikaan, niin Sipilä, on suhtautunut yllättävän viileästi syntyneeseen tilanteeseen.

Jari Sarasvuo ja Jeesus tuloeroista

# Elämme taas päiviä, jolloin taivastellaan tulonjaon epäreiluutta. Kaksin-, kolmin- ja viisinkertaiset tuloerot rehellistä työtä tekevien kesken vielä yritän ymmärtää, vaikka pahaa tekee jo sekin. Monikymmenkertaiset tuloerot ovat jo taivaisiin asti huutava vääryys.

   Jeesuskin jo aikoinaan kertoi mahdollisimman selkeästi, miten käy, kun rikas mies yrittää päästä taivasten valtakuntaan. Näin se menee: ”Myy kaikki mitä sinulla on ja jaa rahat köyhille. Tule sitten ja seuraa minua.” Siinä se on sanottuna.

Mannerheim ja euro

Ex¨pääministerimme Esko Aho vetää Mannerheimin esiin puolustaessaan vanhoja virheellisiksi osoittautuneita euro-päätöksiä ja propagoidesssaan euron ihanuutta(aikakauslehti Kanava 6/2015 s.55-57). Aikamoinen suoritus. Ylistettyään Mannerheimin tilannetajua Aho kirjoittaa: "Enää on turha pähkäillä itse euroon liittymisen hyötyjä ja haittoja". Esko Aho siis ei halua analyysia euron vaikutuksesta talouteemme.  Hän ei halua analyysiä kun varmaan tietää että eurosta on ollut meille haittaa - ja tämä tosiasia pitää pimittää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä