*

Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta käteinen raha

Kuoleeko käteinen?

Suomen Pankki järjesti eilen kiintoisan konferenssin käteisen rahan tulevaisuudesta. Alustajat lähestyivät asiaa monesta näkökulmasta:

http://www.suomenpankki.fi/en/tutkimus/konferenssit/konferenssit_tyopaja...

Pankkien keskiaikainen tavoite

Keskiaika ei ole demokraattisen yhteiskunnan aika. Mietitään tätä vähän aikaa, ja jatketaan sitten. Palaan tähän kirjoituksen lopussa.

 

Harva ihminen tietää tänä päivänä kovin paljon keskiajan yhteiskunnan jokapäiväisestä elämästä.

 

Painajainen ilman käteistä

Yhteiskunta ilman käteistä ei ole kovin paljon ollut keskustelun aiheena täällä Suomessa. Toki Mikael Jungner on ilmoittanut kannattavansa yhteiskuntaa ilman käteistä. Mutta sen ohella keskustelu ei ole juurikaan vellonut meillä. Ruotsissa sitten kylläkin hiukan enemmän.

 

Parantuisiko maailma ilman käteistä ?

Euroopan Unionin, IMF:n ja useiden TOP-ekonomien mielestä olisi aika kieltää käteinen. Tätä perustellaan esimerkiksi rikollisuuden poistumisella, veronkierron mahdottomuudella ja niin edelleen. (1,2)

 

EU kieltää käteisen ?

Baader – pankin pääekonomisti Ropert Halver (4) ennustaa, että EKP-miinuskorko johtaa käteisen asteittaiseen poistamiseen. „Kun käteinen poistetaan, ei kukaan voi taistella miinuskorkoja vastaan ja hallitsevat tahot pelkäävät suunnattomasti pankkipakoa.“

 

Kivirinnan talousmalli

Keksin illalla suihkussa käydessäni uuden valtiontalousmallin, joka tulee vielä varmasti mullistamaan sen miten valtioiden taloutta hoidetaan. Sen edut ovat selkeät: tarkasti päätettävissä oleva inflaatiovauhti, huima talouden kasvu, ennakoitavissa oleva työllistysvaikutus, yksinkertaisuus ja ennenkaikkea tasapuolisuus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä