Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Avioliittolain muutosesitys

Äänestän avioliittolain liitännäislakeja vastaan

Jokaisella on maailmankuva: kristillinen, ateistinen, uskonnoton tai jokin muu uskontokunta. Uskonnon- ja mielipiteenvapaus turvaavat jokaisen oikeuden maailmankuvaansa. Kunnioitan niitä ihmisiä, jotka kannattavat avioliittolain muutosta. He ovat käyttäneet demokraattista vaikutusmahdollisuuttaan, ja tätä kunnioittaen tämä hallitus nyt esittää avioliittolain muutoksen edellyttämiä lainmuutoksia.

Mielestäni on johdonmukaista se, että kansan tahtoa, joka on tullut kansalaisaloitteen ja sitten kansaa edustavan eduskunnan enemmistön päätöksellä, on näin kunnioitettu.

Muttei tarina pääty siihen

Jotkut sanovat, että avioliitto täytyisi määritellä uudestaan, koska nykyinen määritelmä on huono. Tätä väitettä perustellaan väittämällä, että ns.perinteinen avioliittokäsitys asettaisi muut kuin ydinperheet ja avioliiton ulkopuolella syntyneet lapset huonoon valoon.

Ihminen ja avioliitto.

Suomessa ja erityisesti somessa kuohuu. Avioliittolain muutosesitys kerää nimiä ja vastaesitys tälle vastaesitykselle kerää jo valmiiksi joukkoja taakseen ilman sen kummempaa kummastelua. Ajattelinkin kantaa oman vähäpätöisen korteni kekoon miettimättä asiaa sen enempää. Avioliittolaki ja erityisesti sen muutosesitys on kerännyt taakseen kansanäänestyksen omaisesti viljalti väkeä.

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle – myös avioliittokäsityksessä!

 

Kansalaisaloite perinteisen avioliittokäsityksen säilyttämiseksi on kerännyt jo vaadittavat 50 000 kannatusilmoitusta!

Näyttää siltä, että uusi eduskunta saa ottaa kantaa avioliittolakiin, jonka edellinen eduskunta runsas puoli vuotta niukalla enemmistöllä (105 – 92) muutti ns. sukupuolineutraaliksi. Aikaa uusien kannatusilmoitusten lisäämiseen on syyskuun loppuun.

Olisikohan Suomessa muita kiireellisempiä lakimuutoksia.....

Ihmisoikeudet, tärkeä asia, mutta mitkä ovat niitä oikeuksia, onkin jo miettimisen arvoinen asia. Pidämme itseämme sivistyneinä olentoina ja suuri osa meistä tuntee empatiaa lähimmäisiään ja joitakin kansamme jäseniä kohtaan. Se onkin mielenkiintoinen asia, mikä saa tunteet myötämielisiksi ja puolustamaan jonkin ryhmän etuja, nähtävästi ohi jopa yleisen edun.

Kerran vielä avioliittolaista.

Arkkipiispa haluaa keskustelua avioliittokäsityksestä. Keskustellaan sitten. Kerrataan aluksi avioliittokäsitystämme.

Kansaneläkelaitos levittää disinformaatiota avioliittolain muutosesityksestä

Turun Sanomat tietää kertoa, ettei tasa-arvoisessa avioliittolakialoitteessa mainita avoliittoa. Tämä pitää paikkansa, mutta ei ole virhe. Nykyisessä avioliittolaissa ei myöskään mainita avoliittoa, koska avioliittolain tehtävä on säätää nimenomaisesti avioliitosta eikä avoliitosta. Rekisteröidystä parisuhteesta annettu laki viittaa avioliittolakiin. Toisinpäin viittausta ei ole sisällön osalta.

Näemmekö metsää puilta - työmme ei lopu avioliittolakiin!

Kansalaisaloitetta avioliittolain muutoksesta on hallinnut mediarummutus jo pitkään. Keskustelu on jatkunut viime perjantain eduskunnan täysistunnon äänestyksen jälkeenkin. Osalle äänestystulos oli suuri helpotus, osa koki karvaan pettymyksen. Äänestystulokseen reagoitiin nopeasti eri tahojen toimesta. Arkkipiispan kommentit heti äänestystuloksen jälkeen aiheuttivat eroaallon kirkosta. Kirkon johdon lisäksi tasavallan presidentti Sauli Niinistö ehti myös kommentoida asiaa. Hän olisi nimennyt liitot pariliitoiksi.

Kuka nai ketä?

Tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin eduskunnassa ja voin sen kanssa hyvin elää mielipiteistäni huolimatta. Suhteettoman vaikeaa tuntuu olevan niillä ihmisillä, jotka koettavat kääntää päätäni mitä kummallisimmilla perusteluilla. Aivan kuin vastakkaista mielipidettä ei voisi olla olemassakaan! Demokratia on sitä, että nuijan kopautuksen jälkeen pulinat pois. Mielipiteitä voi olla puolesta ja vastaan, mutta kunnioittakaamme toisiamme ja toistemme ajatuksia!

Mikä uusi "tasa-arvoinen avioliittolaki" ?

Mikä uusi laki ja miksi ?

En kuulu mihinkään  "konservatiivifundamentalisteihin" tai mihinkään muuhunkaan ryhmittymään, mutta mielestäni päätös perustui vääriin argumentteihin asiasta "tasa-arvoinen avioliittolaki", mikä se on ?

1. Avioliitto on miehen ja naisen välinen biologinenkin liitto, joka tarkoitus on jatkaa myös sukua.

2. Tasa-arvo ei liity johonkin uuteen avioliittolakiin, se on jo tasa-arvoinen miehen ja naisen liitttoa koskeva laki.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä