Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Vastajihadismi

Kätkeytyykö vastajihadismi houkuttelevan perinnetietoisuuden peitteeseen?

Miksi tuhannet ihmiset marssivat uusnatsien kanssa?

Ensimmäistä kertaa toisen maailmansodan jälkeen radikaalit oikeistopuolueet ovat nousseet monissa Euroopan maissa jopa poliittisesti ratkaisevaan asemaan. Meillä ei olla siinä tilanteessa, mutta on syytä katsoa, mitä kaikkea tällainen radikalismi pitää sisällään. Vastaukset ovat nenän edessä. Ne pitää vain hyväksyä.

Nämä ovat epämiellyttäviä juttuja, mutta olemme naimisissa tämän asian kanssa siihen asti, kunnes yleiseurooppalainen politiikka toimii.


Vastajihadistit

KOULULAINEN PUUKOTTI TURUN TOREILLA KYMMENTÄ

 

MOLOK JA VIIDAKKOVEITSET TURUN TOREILLA

Jos Antti Rinne ei olisi someraivosta pelästyneenä pyydellyt anteeksi oikeaan osunutta synnytystalkoo-ehdotustaan, siitä olisi kehkeytynyt todella tärkeä keskustelunaihe ennen pitkää. Maahanmuuttajatkin ovat äkänneet jo kauan sitten, että tarvitaan eläkkeenmaksajia.

Kylmä Suomi – Maahanmuuttajalasten perusoikeuksia pidetään pilkkana

Maahanmuuttajalasten perusoikeuksiin kuuluu henkinen koskemattomuus siinä missä kantasuomalaisille lapsille. On suorastaan järkyttävää huomata miten kylmäkiskoisesti aikuiset ihmiset voivatkaan suhtautua maahanmuuttajalapsiin; henkistä koskemattomuutta pidetään suorastaan pilkkana. ”Hah hah hah” totesi eräs US Puheenvuoron kirjoittaja kertoessaan näkemystään Vesalan koululla suoritetun mielenosoituksen vaikutuksista maahanmuuttajalapsiin. Mies suorastaan hohotti läpi kirjoituksensa.

Radikaali-islamistinen terrorismi ja vastajihadismi polarisaation asialla

Maanantai-iltana 22.5.2017 tapahtui Manchesterin terrori-isku, joka vaati 22 ihmisen hengen kymmenien ihmisten loukkaantuessa. Brutaali isku, jonka uhreina oli lukuisia lapsia ja nuoria on järkyttänyt maailmaa, meitä kaikkia.

Kuten monesti aiemminkin vastaavissa tilanteissa, omaa länsimaista ääriajattelua edustava vastajihadismi on täyttänyt asiaa koskevilla ulostuloillaan ison palan sosiaalisesta mediasta.

Vastajihadismin höpsismi

Viime aikoina olen Twitterissä ja Facebookissa nähnyt myös suomalaisten "islamkriitikoiden" toistettavan väitettä, jonka mukaan islam olisi 1400-vuotisen historiansa aikana aiheuttanut 270 miljoonaa kuolonuhria.

Yhteiskunnan avoimuus on keskeinen arvo

Norjalaisen Öyvind Strömmenin kirja Äärioikeisto, vastajihadismi ja terrorismi Euroopassa on ajankohtainen. Kirja on julkaistu 2011. Sytykkeenä kirjaan on ennen muuta Breivikin Oslossa ja Utöyan saarella 22.7. samana vuonna toteuttamat terrori-iskut. Pohjoismaisen ministerineuvoston tuen mahdollistama suomenkielinen käännös (Tammi) on vuodelta 2013. Suomenkieliseen versioon kirjoittaja on lisännyt jälkisanat suomenkielisille lukijoille.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä