Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuomas Enbuske

Tuomas Enbuske: Älä viitsi, iso mies!

Rakas Tuomas.

Olet ollut pitkään yksi elämäni piristyksistä. Tuoreet, valtarakenteita ja maamme ummehtunutta arvoilmapiiriä ravistelevat kolumnisi ovat olleet herkkua jota olen tykännyt lukea ja jakaa muillekin luettavaksi. Olen kovasti pitänyt siitä, että uskallat asettua valtavirtaa ja mediaa vastaan arvokysymyksissä. Maamme tarvitsee sinua.

Mutta kuule Tuomas. Nyt olen kovasti pettynyt sinuun. Olet mennyt pahasti vipuun kommentoinnissasi Twitterissä ja laajemmin ehkä koko ajatusmallissasi kun puhutaan maataloudesta.Nimittäin.

 

Kiitos Tuomas Enbuske monien katsantokantoja laajentavasta kolumnistasi!

Viime vuonna edesmennyt Niklas Herlin oli todellakin vammaisten etujen voimakas puolustaja Suomessa, kuten Tuomas Enbuske kolumnissaan kirjoittaa. Muistan Niklas Herlinin jopa kirjoittaneen vahvoja kommentteja mielenterveyskuntoutujien paremman kohtelun puolesta!

Linkki tuoreimpaan Tuomas Enbusken vammaisia käsittelevään kolumniin:

https://blogit.iltalehti.fi/tuomas-enbuske/2018/03/02/kohtelemme-vammais...

Tässä Facebook-avautumiseni Tuomas Enbusken kolumnin ansiosta!

Puhkaistaan demonisoijien kupla

Olen jo vuosia sitten käsitellyt "äärisuvaitsevaistoa", radikaalia ääriliikettä, joka pyrkii totalitaristiseen mielipiteiden kontrollointiin Ruotsin mallia seuraten. Tämä ääriliike suvaitsee vain oman näkemyksensä ja pyrkii demonisoimaan ja jopa kieltämään "väärät" mielipiteet.

Tuomas Enbusken vaihtoehtoiset faktat

Iltalehden kolumnisti Tuomas Enbuske kirjoitti viime perjantain kolumnissaan maalaisten olevan tyhmempiä kuin kaupunkilaiset. Provokaatio oli onnistunut. Olen harvoin nähnyt niin paljon vihaisia ihmisiä sosiaalisen median uutisvirrassani kuin viime viikonloppuna. Enbuske hykerteli varmasti onnesta huomatessaan saman, sillä juuri tätä hän tavoittelee. Tämän vuoksi päätin itse, tavoistani poiketen, olla provosoitumatta.

Neuvostoliitto ei kadonnut mihinkään

Neuvostoliitto on suomalaisessa keskustelussa mörkö, jonka voi kaivaa esiin koska tahansa. Pelkästään tänä vuonna, ja pelkästään Iltalehdessä, Tuomas Enbuske muistutti maaliskuussa Neuvostoliiton terrorismista, vertasi huhtikuussa Ylen ohjelmaa Neuvostoliittoon, varoitti heinäkuussa yrityksistä muuttaa ihmisluontoa Neuvostoliitossa, ja vaati marraskuussa demareilta anteeksipyyntöä Neuvostoliitosta.

Leimasiko Enbuske Auerin syylliseksi?

Tuomas Enbusken haastattelu SuomiAreenassa todisti, kuinka hurja valta medialla on. Toimittaja kertoi keskustelutuokion alussa seuranneensa uutisointia vuosien aikana tarkasti – ja olleensa vakuuttunut Auerin syyllisyydestä Jukka S. Lahden surmaan.  

En niele sitä, kun toimittaja sanoo oman näkemyksensä syyllisyydestä julkisesti. Varsin leimaavaa, varsinkin kun oikeusprosessin tuomio on päinvastainen. Ja varsinkin, kun Enbusken näkemys perustuu pelkkään uutisointiin.

 

Enbuske: neroja ja pelkureita

Tuomas Enbusken kanssa on helppo olla samaa mieltä, mutta eri perustein. Suomella menee huonosti, markkinatalous jumittaa, mutta taksilobbareiden sijaan jumituksen syitä voisi etsiä esimerkiksi tukipolitiikasta, puolueiden ja virkanimitysten kytköksistä, sekä yleisestä hallinnon tehottomuudesta.

Me tienataan tällä

Enbuske ja narsismin normalisointi

Viikko sitten Tuomas Enbuske kirjoitti blogissaan narsismista. Aihe on kutkuttava ja ajankohtainen, koska narsismisyytöksiä heitellään jatkuvasti jonnekin. Tuomaksen viestin ydin oli siinä, että ihmiset syyttävät julkkiksia narsisteiksi väärin perustein.

Olen Tuomaksen kanssa samaa ja eri mieltä.

Kolumnisti Enbusken erehdys

Enbuskella on joskus mielenkiintoisia ja uudella tapaa asioita hahmottavia kirjoituksia, joskaan viime lauantain töräys Iltalehdessä ei valitettavasti lukeudu niihin. Kyseessä on tekijäänsä halventavalla matalamielisyydellä laadittu leimakirjoitus, joka ilmeisesti räjähti valloilleen kun Tuomas (oikeastaan Thomas) tajusi Alexander Stubbia kenties loukatun, vaikka häneen ei suoranaisesti viitattukaan.

Sisäpoliittista maahanmuuttoa?

Medioissa näin lämpimässä elokuussa aurinkoakin kuumempana käyvää maahanmuuttokeskustelua on lähes mahdotonta olla seuraamatta. Julkisen sanan neuvoston tuore päätös Enbuske & Linnanahde Crew -tv-ohjelman mainostekstistä ei jäänyt huomaamatta. Valtionvarainministeri Alexander Stubb kertoi vastikään Rovaniemellä maahanmuutosta olevan meille oikeasti hyötyä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä