Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Jengitappelu

Omasta mielestään maltillinen oikeisto.

Kirjoitin pari päivää sitten Järvenpään nuorison joukkotappeluista. "Keski-Uusimaa" -lehti tiesi kertoa että tapahtumille on nyt seurannut jatkoa. Tiistai-iltana oltiin käyty joukolla rähisemässä, kun yksin ei oltu uskallettu.

Mitä entiselle kotikaupungilleni on tapahtunut?

Olen asunut melko kauan Järvenpäässä. (Ikävuoteni 6 -vuotiaasta n. 20 -vuotiaaksi.) Tämä Jean Sibeliuksesta mainetta ja imagoa itseensä pumppaava kaupunki ei ole ainakaan minulle koskaan ollut mikään paratiisi. ; Laman aikana se oli suuri huumekaupan keskus jossa oli paljon narkomaaneja. Melko lähellä oleva Kellokosken mielisairaala dumppasi potilaita avohoitoon ja he päätyivät mm. Järvenpäähän. Samanaikaisesti leikeltiin nuorison mielenterveystyöstä.

Media on hiljaa pahoinpitelyiden rasistisista motiiveista

Helsingin sanomat kirjoitti tänään maahanmuuttajanuorten uudesta väkivaltaisesta harrastuksesta. "Asiantuntijoiksi" oli kirjoituksessa valittu tahoja, jotka tarjosivat ratkaisuksi lisää rahaa ja päänsilittelyä. Minkäköhanlaisia asiantuntijoita olisi haastateltu, jos kyseessä olisivat kantasuomalaiset nuoret, jotka pahoinpitelisivät maahanmuuttajia?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä