Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Isät ja äidit

Äitiys pitää herätellä eloon eikä sitä pidä tappaa

Olen ihmetellyt jo pitemmän aikaa, että miksi nykyajan naiset haluavat kaiken mahdollisen, eikö mikään tosiaan riitä? Äiti on perinteisesti ajateltuna pehmeämpi ja hoivaavampi ja isä tuo perheelle turvallisuuden.

Aidoin rakkaus on äidin suhde vauvaan

Biologisia tosiasioita ei voi kiistää, koska mies rasittuu keskimäärin enemmän vauvojen ja leikki-ikäisten hoidossa. En ymmärrä että aidointa rakkauden tuntemista eli äidin ja lapsen välistä rakkautta halutaan luonnottomasti pilata viemällä lapsi heti vauvasta alkaen karvaisen äijän kynsiin.

Kaunista äitienpäivää!


Koulussa luettiin aikoinaan tarina, jossa lapsi toisensa perään kertoi, minkälainen äiti hänellä on ja jokaisen mielestä tietysti maailman paras. 


Äidit ovat erilaisia päällisin puolin. Silti sanotaan usein myös, että äidit ovat kaikkialla samanlaisia, kun tarkoitetaan äidinrakkautta. 

Isyys tilastoissa ja trendinä

Kansaneläkelaitoksen tilastokatsauksen mukaan isien käyttämien vanhempainpäivärahapäivien määrä on kasvanut vuodesta 1998 vuoteen 2013 mennessä huimat 140 prosenttia, kun samalla ajanjaksolla äitien käyttämien vanhempainpäivärahapäivien määrä on lisääntynyt ainoastaan vaivaiset 1,5 prosenttia.

Isien asema huoltajuusoikeudenkäynneissä oletettua parempi

           Helsingin yliopiston sosiaalityön yliopistolehtori Aino Kääriäinen on tutkinut huoltajuuskiistoihin liittyviä sosiaalityöntekijöiden raportteja, joita käytetään käräjäoikeuksissa todisteina huoltajuuksia ratkottaessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä