Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Katais-trofee

Katainen on saamassa oman metsästysmuiston, trofeen. Se on velka, joka syntyy takausten lauetessa meidän ja lastemme maksettavaksi.

Katais trophy on kohta käsillä. Luin tänään Arvopaperi -lehdestä toimittaja Mirko Hurmerinnan tekemän kirjoituksen: (aukeaa otsikosta). Ilmeisesti juttu on Reutersilta.

"Hedgerahastot tahkoavat rahaa Kreikan velkakriisillä

 

Absoluuttista tuottoa tavoittelevat hedgerahastot etsivät kiivaasti erilaisia tuottomahdollisuuksia Kreikan velkakriisistä.

 

”Kreikan velkakriisi on ehdottomasti aivan loistava tilaisuus tehdä rahaa”, hedgerahastoihin sijoittavan Signet-hedgerahaston perustaja Robert Marquardt kommentoi Reutersille.

 

Marquardtin mukaan jotkut hedgerahastot ovat ostaneet Kreikan 1-vuotisia valtionlainoja ja samalla shortanneet 3- ja 5-vuotisia lainoja, kun taas jotkut shorttaavat euroa suhteessa Brasilian realiin tai Korean woniin.

Myös Better Capital –rahastoyhtiön perustaja Jon Moulton pitää velkakriisiä hyvänä tilaisuutena.

”Mikäli Kreikka ajautuu maksukyvyttömyyteen, joko nyt tai myöhemmin, tulee maassa vallitsemaan hyvin kaoottinen aikakausi, joka saattaa tarjota sellaisia mahdollisuuksia, joita ei ole ennen tullut edes ajatelleeksi.”, Moulton kertoi."

 

Hedgerahasto on mm. rahoitusmarkkinoiden johdannaisilla kauppaa käyvä rahasto. Siinä hyödynnetään eurouskontoa. Jos Kataisella on vahva näkemys siitä, että hän ja hänen kaverinsa ottavat vahvan niskalenkin markkinavoimista, Hedge pelaa tätä näkemystä vastaan. Yleisesti ottaen poliittiset näkemykset markkinoilla ovat jännitettä, josta on mahdollisuus saada ravintoa. Nimittäin vanha taloustieteilijöiden viisaus on, etteivät poliitikot oikeasti kykene muuttamaan suuria trendejä. Poliitikot kykenevät vain pitkittämään suhdanteita, häiritsemään hinnanmuodostusta ja siten luomaan tehottomuutta ja ennen kaikkea, tekemään velkaa.

Pelurit ovat haistaneet jo veren. Hait ovat liikkeellä. Kuka haluaa trofeeksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Heli Hämäläinen

En saanut auki linkkiäsi. Ilmeisesti et ole julkaissut sitä kaikille avoimeksi.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Sairasta... Mutta olen eri mieltä siitä, mihin poliitikot pystyisivät. He pystyisivät vaikka mihin, jos tahtoa olisi - eroamaan EU:sta, perustamaan uuden valuutan ja vaikkapa talousdemokratian... kyllä he pystyisivät valtaviin juttuihin jos haluaisivat!

Heli Hämäläinen

Poliitikot pystyvät mahdollistamaan asioita esim poliittisen infrastruktuurin tai fyysisten infrastuktuuripäätösten avulla, mutta markkinavatkaamisessa palaa näpit. Rahoitusmarkkinoiden pyörteet ovat niin suuret, että Suomi on siellä kuin keskisuuri yritys.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Kyllä varmaan oma, yksityisistä pankeista riippumaton valuutta kuitenkin vaikuttaisi asioihin aika paljon?

Toimituksen poiminnat