Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

En alistu! 2

Nuotta.com julkaisi tuon kohua herättäneen Annin tarinan. 

http://www.nuotta.com/kampanja

Kampanja on rakennettu kuin Göbbels olisi herätetty kuolleista. Siinä hennon tytön äänellä, pukien asian ns. omaksi valinnaksi, hän samalla tekee hurjia arvoarvostelmia. Voin vakuuttaa, että en anna senttiäkään palmusunnuntain kolehtiin, sillä tällainen roska ei edistä mitenkään Jumalan valtakunnan työtä.

Kuulun sukupuolivähemmistöön ja olen vakaumuksellinen kristitty. Minuakaan ei kiinnosta homokulttuuri, mutta en pidä sitä sen huonompana kuin muitakaan kulttuureja.

Mitä tiedän seksuaalivähemmistöistä, biseksuaali voi elää kiintymyssuhteessa kumman tahansa sukupuolen kanssa. Mikäli biseksuaali haluaa "eheytyä" eli ryhtyä heterosuhteeseen, se on biseksuaalille täysin mahdollista. On hienoa, että Anni on naiseudestaan ylpeä. Sukupuoli-identiteetillä ei ole mitään yhteyttä ihmisen seksuaali-identiteettiin. Hän ei ole yhtään vähemmän nainen vaikka hänellä olisi tyttöystävä.

Suomen kielessä ei ole sanaa gender. On vain tuo sana sukupuoli, suvun puoli. Tämän kivikautisen kielen ja sen käsitteiden kanssa on hankalaa, koska samaa sukupuolta olevat tai sukupuoltaan vaihtavat/korjaavat tuon käsitteen valossa ovat suvunjatkamismielessä epäloogisia.

Minä olen nainen ja isä. Suvunjatkamismielessä olen eri sukupuolta kuin puolisoni, lapseni synnyttänyt nainen. Mutta anatomisesti sukupuolta vaihtaneena olen samaa sukupuolta.

Tällä hetkellä tuijotetaan ihmisen seksuaaliseen suuntautumiseen, kun kysymys on ihmisen psykofyysisestä kokonaisuudesta. Ihminen on suvunjatkamismielessä miksi hän on syntynyt. Mutta tästä huolimatta ihmisellä on tietty sukupuoli-identiteetti, minun ja Annin tapauksessa se on nainen. Sitten on vielä seksuaalinen suuntautuminen, kuka on kyseisen ihmisen amorisen rakkauden kohde.

Ihmisessä on näitä kerroksia ja ihmiset vain syntyvät sellaisiksi. Annilla on toki oikeus valita seksuaalisen kiinnostuksensa kohde, mutta se ei oikeuta siinä sivussa mitätöimään homoseksuaalisia ihmisiä, tekemään heitä vähemmän aidoiksi vain siksi, että heidän seksuaalinen kiinnostuksensa suhtautuu itsensä suhteen samaan sukupuoleen. Homo ei ole huonompi ihminen eikä varsinkaan rinnastettavissa rikolliseen, ei edes uskonnollisessa metaforassa.

Meidän tapauksessamme perheessämme ei ole homoseksuaalista taustaa eikä perheemme tunne itseään erityisen homoksi. Kuitenkin valtio puuttuu yksityisyyteemme, vaatien avioliiton lopettamista sen ehtona, että saisin naisen passin, siis ilmiasuani vastaavan matkustusasiakirjan, jota en saa.

http://www.kho.fi/paatokset/45702.htm

 

En alistu! Vaikka en Egyptiin pääsisikään matkustamaan

 

Cairo airport authorities denied two Arab post-operative transgender passengers access to Egypt on Sunday.

Eyewitnesses said a state of confusion prevailed at the airport when customs officials discovered a male passenger and a female passenger both carrying passports stating their previous genders.

Officials noticed a 22-year-old passenger of "outstanding beauty" embarking from a plane coming from the Jordanian capital Amman, holding a passport under the name Ahmed. The passenger said she had undergone a gender reassignment operation and become a female six weeks ago, but hadn’t yet been able to modify her passport data.

Arriving on the same plane, a 19-year-old male passenger held a passport with the female name Israa. He said he had undergone surgery to became male, but also wasn’t able to update his passport.

The passengers were then examined, and their accounts proved to be correct. However, customs authorities banned them from entering Egypt and put them on the same plane back to Jordan.

Lähde: http://www.almasryalyoum.com/en/node/366507

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Olisi niin paljon helpompaa jos tuo avioliittolaki korjattaisiin. Mutta kun se on joillekin pienryhmille (enimmäkseen fundis-krtistittyjä) niin iso ongelma, niin muitten kärsimyksillä ei ole väliä.

Onneksi on muitakin maita jonne mennä.

Heli Hämäläinen

Joo Egypti sucks!

Me olemme avioliitossa, joten meitä tuo lain muuttaminen ei auta. Emme alistu!

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Minun ajamani Sukupuolineutraali avioliitto toimisi aivan samalla tavalla riippumatta siitä mitä sukupuolta osapuolet ovat. Eli sinun papereittesi muutos ei enää sen jälkeen vaatisi teiltä kahdelta Avieron ottamista, vaan maistraatissa voitaisiin todeta että avioliittonne säilyy edelleen vaikka saisitkin virallisen 'naisen leiman' dokumentteihisi.

En tiedä tiedätkö, mutta et ole ainoana Suomessa tuossa tilanteessa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ymmärsinkö oikein, että esittelet itseäsi sanoilla, jotka poissulkevat toisensa: 'nainen ja isä'?

Upporehellisenä ja ystävällismielisenä henkilönä haluan opastaa sinua kertomalla, että moinen kombinatsio EI ole mahdollinen.

Kuulostaa varmaan triviaalilta, mutta toistan: naisesta ei tule isää; selvyyden vuoksi mainittakoon myös, ettei lehmä lennä:)

Koska kerrot olevasi vakaumuksellinen kristitty, niin esitän sinulle yhden pyynnön: voisitko kertoa, mitä seuraava Raamatun kohta ilmoittaa sinulle, Paavalin kirjeestä roomalaisille:

1:26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
1:27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
1:28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

Heli Hämäläinen

Naisesta voi tulla isä mikäli hän syntyy ja varttuu kehossa, joka tuottaa siittiösoluja. Luonnollisesti tässä vaiheessa nainen ei näytä kovin mieheltä. Nainen voi joutua tilanteeseen, jossa hänen on aivan pakko lähteä korjaamaan kehoaan enemmän naisen näköiseksi. Pää ei kestä sukupuolen ristiriitaa.

Olemme avioliitossa puolisoni kanssa. Isyyslain (700/1975) 2§:n mukaan aviomies (eli parisuhteen se osapuoli, joka ei synnytä) on lapsen ISÄ. Suomen laki on lentävää lehmää ketterämpi. :)

Miten nuo roomalaiskirjeen jakeet sopivat avioliittoon, johon on lisäksi vielä syntynyt lapsi?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Onnistuit - ilmeisen tarkoituksellisesti ja rutinoidusti - keikauttamaan avioliittoa ja sukupuolta koskevat ns. jokamiehen perusprinsiipit siinä määrin nurinniskoin, että maallikkona ehdottomasti pidättäydyn sinun henkilökohtaisen case'si arvioinnista.

Yleisellä tasolla olen sitä mieltä, että monia elämän perusasioita ihmiset ovat kopeloineet pilalle. On nimittäin sellaisia yksin Luojalle kuuluvia säätöjä, joihin kenenkään ei pitäisi mennä koskemaan.

Sinulle toivotan aurinkoista ja mukavaa kevättä!

Heli Hämäläinen

Hei Markku

Minun caseni on kuitenkin ihmisen case. Minuun voidaan soveltaa kaikkea mitä voi soveltaa ihmiseen, kuten esimerkiksi ihmisoikeuksia.

"Yleisellä tasolla olen sitä mieltä, että monia elämän perusasioita ihmiset ovat kopeloineet pilalle. On nimittäin sellaisia yksin Luojalle kuuluvia säätöjä, joihin kenenkään ei pitäisi mennä koskemaan."

Jaan näkemyksesi yleisellä tasolla. Monilla elämänalueilla meidän kykymme käsittää asioita on samaa tasoa punapersepaviaanien kanssa. Osa meistä vain joutuu sellaiseen tilanteeseen, jossa maailma muuttuu surrealistiseksi. Yritä sitten siinä minimoida vahingot kun joutuu taistelemaan luonnonvoimien kanssa. Transsukupuolisuus on kuin kytevä pommi ja lapsiperheissä se tekee pahaa jälkeä. Meillä onneksi perhe säilyi ehjänä, se enemmistöltä hajoaa. Kiitos Jumalalle että auttoi meitä kestämään. Arviolta 9 kymmenestä perheestä hajoaa, osin siksi että laki on tehty avioliittoa vastustamaan.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Sivullisten ihmisten on joskus vaikea tajuta miten asiat voivat mennä solmuun kun ovat mennäkseen. Eikä sitä ole helppo selittää, ettei se ole oma vika. Vasta kun itse kokee tai vierestä seuraa asiaa, alkaa ajan kanssa tajuamaan miten laajoja ja monisyisiä asiat oikein ovat.

Voimia ja jaksamista.

Toimituksen poiminnat