Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Breivikin ympäriltä

Ymmärrän toki SMP:n entisen puheenjohtaja Pekka Vennamon anekdootin Breivikiin päin, mutta en pidä tätä kansanedustaja Olli Immosen esittämää mätäkuun julistusta muuna kuin huomion hakuna, jonka tavoitteen poliitikko, kansanedustaja Immonen on kirkkaasti saavuttanut.

Samalla tavalla kuin kristilliset saavat taistella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia vastaan eli toimia PL 6 §:n vastaista poliittista agendaa levittäen, Immonen vastustaa monikulttuurisuutta poliittisesti toimien kansanedustajana niin ikään perustuslakia vastaan. Mielestäni keskustelu voisi vähitellen mennä perustuslain 6 §:n ympärille ja missä määrin voidaan sietää sen vastaista poliittista toimintaa.

Samat säännöt tulisi olla kaikille poliittisille ryhmille tai sitten pitäisi vain esittäjän antaa olla ja pitää mielipiteensä. Nimittäin myös huonojen mielipiteiden esittäminen on sananvapautta. Vasta kiihotus tai väkivaltainen toiminta täyttää rikoslain rikosnimikkeen, jolloin asiaan voidaan puuttua viharikoksena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä perustuslakia saa kritisoida. Sen kritisointi on sananvapauden puitteissa tapahtuvaa toimintaa eikä lain kritisointi ole samaa kuin lain noudattamatta jättäminen.

Immosen tapauksessa ongelmana on se, että hän hallituspuolueen kansanedustajana agitoi väkivaltaisen vallankumouksen puolesta. Siinä kohden monet pitävät tarpeellisena tutkia onko kyseessä lainvastainen toiminta vai ei.

Heli Hämäläinen

Näissäkin taistelutilanteissa on otettava huomioon vasemmiston perinteinen luokkataistelu ja agitaatio siihen. Yleisesti väkivaltaisen vallankumouksen agitoiminen on rikos. Asiat vaativat keskustelua ja silloin keskustelussa tulee ottaa esille perustuslaki ja mitä sen säädöksillä tarkoitetaan. Kansanedustajan asema on myös perustuslaillinen kysymys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En halua puolustaa vasemmiston vallankumousretoriikkaa mutta sen sijaan kiinnittää huomio yhteen eroon oikeistopopulismin ja vasemmistopopulismin välillä. Vasemmistopipulismi haluaa tehdä itsensä tarpeetomaksi kun se on emansipatoorista. Se haluaa siis suoda mahdollisuuden luokkakiertoon ja on sivistysmyönteinen. Se myös organisoi jäseniään urheilun ja opiskelun pariin. Oikeistopopulismin ideologia on kyyninen, se EI halua kannattajiensa saavuttavan mitään rakentavaa vaan haluaa pitää heidät mitä v.ttuatasolla tai jopa viedä heitä sille tasolle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

No tuohon on kyllä pakko todeta, että 70-luvun taistolaisten todelliset tavoitteet olivat aivan jotain muuta kuin emansipatoorista itsensä tarpeettomaksi tekemistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Voi olla, mutta puhun isosta kuvasta johon kuuluu sosialidemokratia. Sehän on tehnytkin itsensä tarpeettomaksi tai siltä näyttää.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #4

Kyllähän oikeistopopulistit oivalsivat valtaan päästyään urheilun merkityksen ja perustivat kulttuurisia järjestöjä kuten Deutsche Christen. Tarkoitus oli puhdistaa kristinusko Kristuksesta. Erottaa juutalaista syntyperää olevat Saksan protestanttisen kirkon papit. Oikeistopopulismi on eksklusiivista, joidenkin ihmisryhmien ulos laittamista. Mutta tällä toiminnalla on pidemmät juuret Euroopassa kuin vain 1930 -luvun kansallissosialistit.

https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Christen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pekka Vennamo ja Timo Soini ovat molemmat säätiöseteliselkärankaisia, yhtymäkohtia löytyy.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Queer-teorian valossa tarkasteltuna Immosen Facebook-puheakti dekonstruoi performatiivisesti persunormatiivisuutta samaan tapaan kuin vähemmistöt purkavat performatiivisesti heteronormatiivisuutta ja itseään koskevia vääriä käsityksiä.

Puheaktiteorian mukaan puheakti luo todellisuutta, jota sitä ennen ei ollut olemassa tai joka on haluttu kieltää. Puheaktia ei voi arvostella totuudellisuuden kriteerein vaan sillä perusteella, synnyttääkö se valitun yleisön keskuudessa toivotun käsityksen ja sosiaalisen faktan, Immosen tapauksessa englanninkielisen yleisön keskuudessa sen käsityksen että

We True Finns are like this, and not like what Mr. Soini says.

Jos kohdeyleisö uskoo tämän, Immonen on saavuttanut tavoitteensa ja onnistunut purkamaan mielestään väärän persunormin.

Heli Hämäläinen

Kyllähän tämä järkyttää nimenomaan Perussuomalaisten sisäistä linnarauhaa repien siellä ja vetäen eroon toisistaan nuivia ja vennamolaisia. Paljon on retoriikka muuttunut sitten niiden päivien kun Soini puhui pienen ihmisen puolesta. Valitettavasti asia jäi retoriikan tasolle.

Toimituksen poiminnat