Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Alkoholijuomien ostajalle viinakorttivaatimus

Keskusta esittää keskioluen laimentamista II -veroluokkaan ja nykyisen III veroluokan mallasjuoman siirtämistä Alkoon. Ystäväni teki vastaesityksen, että Alkon myymälät voisi muuttaa R-kioskeiksi ja ottaa sinne myyntiin myös virvoitusjuomia, tupakkaa, makeisia sekä Veikkauksen pelituotteita.

Mutta ongelma ei liene onko lauantain saunaoluessani (50 cl) prosentteja 4,7 vai 3,8 vaan kansanterveys. Kansanterveydessä taas kertymäfunktio näyttää siltä, että 10 % dokaa 90 % ja 90 % nauttii 10 %. Tällaisessa tilanteessa on tehokkainta segmentoida asiakkaat, koska kohtuukäyttäjät eivät tuota ongelmaa. Siis hinta tai tilavuusprosentti tuottavat heikkoa tulosta tilanteessa, jossa voin tilata rappukäytävään itselleni ensiluokkaista saksalaista olutta. Tilauserän on oltava yhtä purkkia suuremman, jotta tilaus kannattaa. Porauslautoille minulla ei ole aikaa mennä notkumaan.

Siispä ehdotan oluen säännöstelyä. Nykyinen elektroninen valvonta mahdollistaa tehokkaan tunnistamisen. Kaupassa sirulla varustettu etukortti on henkilökohtainen, tai voidaan käyttää henkilökorttia tai jopa kelakorttia tunnistukseen. Samoin ajokortissa on kelakorttia vastaavat tiedot. Jokaiselle 18 v täyttäneelle tulisi alkoholikiintiö, jonka yli ostettavat viinat pitäisi käydä ostamassa Alkosta. Selitysten kera. Samalla tavoin kuin maahantuotaessa.

Kansaneläkelaitos pääsisi näin seuraamaan alkoholinkäyttöä ja voitaisiin tutkia viinasta aiheutuvia sairauksia ja tarttua heti niiden syntymiseen.

Seuraava vaihe voisi olla makkaroiden suolapitoisuuden rajoittaminen. Ah onnea.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Älä anna Sipilälle ja kumppaneille uusia ideoita! :O

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Viinakortti oli kuulemma ennen aikuistumisen merkki kuten rippikoulun käyminenkin. Oli tullut siihen miehuus/naiseusikään, että sai jo viinakortinkin ja tuli siihen ikään, että rippikoulun jälkeen sai naimaluvankin.

Ei huonompi idea, mitä esität. Perusteetkin on ihan järkeviä. Tee eduskunta-aloite. En pane hanttiin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pahkasiassa ehdotettiin aikanaan, jotta Alkon myymälöitä siirretään satunnaistetusti paikasta toiseen heräteostojen vähentämiseksi. Myymälät naamioidaan vanhoilla kirjoilla antikvariaateiksi. Osoite on salainen.

Pekka Iiskonmaki

Mihin Suomi tarvitsee pitkäikäisiä alkoholisteja? Äänestäjiksi vai mihin tarkoitukseen?

Heli Hämäläinen

Suomi tarvitsee pitkäikäisiä alkoholisteja sekä rehellisiä varkaita maksamaan veroja.

ulf fallenius

Tämä se vasta huono idea olikin halutaanko ihan vanha ammatti viinatrokari takaisin.

Heli Hämäläinen

Sehän on ihan laillista tuoda kotiovelle. Riippuu kuljetuksen järjestäjästä kenen vastuulla on tehdä ilmoitus valmisteveroista.

Toimituksen poiminnat