Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Stubbin junaa ohjataan jarruvaunusta. Liekö juna karannut?

Oli hieraistava silmiä kun luin vuoden 2010 Helsinki Priden suojelijana toimineen silloisen ulkoministerin ja nykyisen pääministerin, Alexander Stubbin lausuntoa Ylen uutisissa.

Alexander Stubbin (kok.) mukaan hallitus ei anna lakiesitystä sukupuolen korjauksen ehtojen lievennyksistä elleivät kaikki hallituspuolueet muutosta hyväksy.

On erikoista, että näinkin pieni asia nostetaan hallitusohjelmakysymykseksi, etenkin kun asia on todettu kiistattomasti ihmisoikeuskysymykseksi ja toimenpidettä vaativaksi. Kaikki kansalaiset eivät nauti samanlaista asemaa lain edessä. Sen sijaan soidensuojelu- tai ydinvoimalupa-asioissa voidaan poiketa joustavasti hallitusohjelmasta, vaan ei tietenkään tästä.

Koskapa Päivi Räsänen on mieltä.

Alan jo huolestua kuka ajaa tätä junaa. Näyttäisi siltä, että asioita jarrutetaan hyvin pienen vaa'ankielen erittäin värittyneiden mielipiteiden mukaisesti. Ja pääministeri Stubb antaa näin tapahtua. Tämä asia siis lykkääntyy ensi eduskunnalle, koska hallitus ei sitä esittele. Sitä odotellessa odotetaan kuka jarruttaa ja mitä jarruttaa ja pysähtyykö hallituksen toimintakyky tykkänään.

Lopettakaa sen vihapuhenaisen kuunteleminen ja palvelkaa oikeudenmukaisuuden toteutumista. Vaaliteltalla tavataan. Muista Alex, että sinulla oli maalintekopaikka, mutta et halunnut tuottaa pettymystä kokoomusvaikuttajille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Hyvin todettu Heli, en voisi asiaa paremmin esittää. Ei Stubbilla näköjään olekaan rohkeutta toimia omantuntonsa mukaisesti, kun hänen henkilökohtainen poliittinen maineensa ja uransa ovat kyseessä. Olisihan Stubbista varmaaan häpeällistä, jos hänen johtamansa hallitus kaatuisi, voi voi - sen estämiseksi saavat ihmisoikeudet lentää lennossa romukoppaan. Lip serviceä koko mies. Vastenmielistä käytöstä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eli kenenkä voitto se olisi, jos Räsänen saisi tahtonsa lävitse?

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Lisään vielä sen, että myös KD:n käytös on vastenmielistä ja valheellista. He hokevat joka käänteessä olevansa vähäosaisten ja ikäihmisten asialla, mutta eivät toteuta sitä millään tavoin. Puhdasta poliittista retoriikkaa ja sanahelinää. Heille ihmisoikeuksilla ei ole mitään arvoa, heille kautta hallituskauden kynnyskysymyksenä on ollut hlbt - ihmisten ihmisoikeuksien torppaaminen. Ja he kehtaavat puhua rakkaudesta - eivät varmaan edes tiedä, mitä se on.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Stuppikin huomasi ettei ne navanalusasiat sittenkään vaikka tärkeitä ovatkin, ole kuitenkaan niin tärkeitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen ymmärtänyt, että vaikka leikkaukset tehtäisiinkin navan alapuolella, niin asia on kuitenkin "pääasia", eli henkinen puoli on ihmiselle kuitenkin tärkeämpi. Jotta jokainen meistä voisi olla henkisesti ehjä tulee ihmisen kuunnella omaa ääntään ja valita sukupuolensa vapaasti ilman lääkäri Räsäsen poliittisesti masinoimaa vastustusta.

Heli Hämäläinen

Samaa mieltä olen Ari. Kysymys ei ole kuitenkaan lääketieteestä vaan väestörekisterimerkinnästä, joka koskee henkilöä itseään. Siksi sen pitäisi olla vapaasti valittavissa. Ja jos mekintä kaduttaisi, sen voi muuttaa takaisin maksua vastaan. Eikä kukaan huvikseen käy läpi rumbaa, jossa on mutettava henkilötunnus passiin, ajokorttiin ja muihin lupiin. Täyden hinnan niistä joutuu maksamaan. Ei sellaista ihminen tee kuin saadakseen helpotusta oloonsa.

Kaikkien ei tarvitse tämänkään uudistuksen jälkeen vaihtaa ajokorttejaan ja passejaan eikä erota kirkosta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Sukupuolen vaihto verrattavissa nimen vaihtoon, miltä kuullostaa?

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Sukupuolen vaihto on sukupuolimerkinnän vaihtoa, koska biologian puolesta ei onnistu kuin korjata kehoa.

Kannatan itsemääräämisoikeutta merkinnän suhteen kaikin puolin kustannustehokkaana ja vaarattomana ratkaisuna. Sellaiseen ovat päätyneet mm. Argentiina ja Tanska.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #11

Argentiinassa taitaa ollakin ihmisoikeusasioissa meille suomalaisille jotain opittavaa.

http://www.maailmankuvalehti.fi/node/2832

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

Ihmisoikeusloukkaukset tapahtuivat siellä arvokonservatiivisen oikeistohallinnon alla, sotilasjuntan aikana. Selvittäminen edellyttäisi pyykinpesua noissa piireissä eikä siihen haluta ryhtyä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #20

"Selvittäminen edellyttäisi pyykinpesua noissa piireissä eikä siihen haluta ryhtyä."
Jonninsortin loukkaus sekin mutta hyvähän se on että ovat etunenässä etes joittenkin ihmisoikeuksien kohalla.
Minusta kyllä silti semmonen kohtuullinen ihmisoikeus kaikille on parempi kuin erinomainen ihmisoikeus vain muutamille.
Noo, on siellä varmaan hyvä, Argentiinassa, eipä mulla ole oikein kokemusta sen kinkerpiirin oloista.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" Jotta jokainen meistä voisi olla henkisesti ehjä tulee ihmisen kuunnella omaa ääntään ja valita sukupuolensa vapaasti"
Perhana kun olen jo elänyt vaikka kuinka vanhaksi mutta mulle ei ole annettu koskaan sellaista mahdollisuutta että olisin voinut valita sukupuoltani, olen vaan tyhmyyksissäni luullut että se on mulle "annettu" että mä olen mies ja siksi aina ruksannut sen joka lappuun noin. Ai hirveetä sentään kun on jääny koko asia huomaamatta. Kutsunnoissa kyllä sotalääkäri katto housuihin ja varmisti siten sukupuolen mutta ei siinäkään valinnasta ollu kysymys vaan määrittelystä.
Onko sukupuoli tosiaankin valintakysymys ? Semmoisen kuvan todellakin saa kun lukee nykyisin lehtiä ja muita juttuja näistä oikeista tasapäisistä ei kun tasapuolisista ihmisistä jotka vaihtavat sukupuolta kulloisenkin mielentilan mukaan ja jos eivät voi vaihtaa niin voi sitä itkun määrää.
Mulle on ihan sama mikä kirjain siellä sostunnuksen lopussa on , se ei vaikuta hyttysenpaskan vertaa minun miehisyyteeni ei naiseuteeni.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #19

Ei minunkaan passini M-kirjain vaikuta elämääni juurikaan, koska se on piirongin laatikossa. Amerikkaan matkustaessa pitää muistaa tilata lentoliput miehelle. Kanarialla riitti passintarkastuksessa selitys ettei se nyt tullut mukaan. Henkilötunnus vaikuttaa matkakortin kanssa sen verran, että laihempana matkakorttia yritettiin takavarikoida. Se kun kuuluu kesi-ikäiselle helsinkiläiselle herralle.

Rehellisesti sanottuna Erkki, olet akkamainen mies.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #21

Heli

Edelleen ihailen sinua :) Ja asia on juuri noin. On paljon akkamaisia miehiä, jotka eivät näytä naiselta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #21

Niin, sinä saat noinkin sanoa ihan nimeltä mainiten ilman seurauksia mutta jos minä sanon vastaavasti suoraan mitä minä kenestäkin ja kenenkin mielipiteistä ajattelen niin muutamat laittaa bannilistalle, toiset ilmotteleen lehteen ja kaikki ovat sitä mieltä että kyllä se erkki on ainakin rasisti ja tyhmä.
"Rehellisesti sanottuna Erkki, olet akkamainen mies."
Noin tyylilajin puolestahan tuo on kyllä melko miehisesti sanottu, sanosimpa että ihan rouhastu. Meillä "rantaremmissä" kyllä joskus sanotaan suorempaankin.
Sinussa on selvästi myös särmää.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #24

Nyt en uskalla enää jatkaa :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Päivi Räsänen on Sonkajärveltä kotoisin. Stubb voisi osallistua eukonkantoon ja kantaa Päivin ulos hallituksesta, mutta silloin meillä olisi hallituskriisi. Auttaisiko se tässä trans-asiassa, en tiedä sanokaa te jotka tunnutte tietävän.

Heli Hämäläinen

Eikö olisi parempi laittaa Räsänen miettimään omaa hallitustulevaisuuttaan eli katsoa Päivin kortit?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei taida jääräpäällä mitään kortteja edes olla, kunhan vain jurnuttaa ja yrittää nyt laittaa kampoihin, kun tavallaan joutui antautumaan avioliittolaissa.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

Tätähän minäkin uumoilen. Stubb palvelee jääräpää Holmlundia, kokoomuksen polizei -osastoa sekä Zyskowicz - Sasin linjaa.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Alkaa näyttää pahasti siltä, että Stubb ei johda tätä hallitusta, vaan on Päivin ja muiden ilkeiden ihmisten vanki. Taidan kyllä nyt miettiä uudelleen Stubbin tukemisen? Hän ei näytä olevan mies vaan piipittävä hiiri, joka pelkää kun todellisuus on tullut vastaan, eikä se tottele Selfie kiilokuva imagoa. Nyt pitäisi oikeasti olla suoraselkäinen ja puolustaa ihmisiä sekä tasa-arvoa uskossaan seonneiden järjettömien aatteiden sijaan. Näytön paikka siis olla mies !

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

En kommentoi aihetta _mitenkään muuten_ mihinkään suuntaan, mutta kun kommenttioasastossa puhutaan passeista, niin syy miksi passeissa on sukupuoli, liittyy ennenkaikkea ihmisen tunnistamiseen, mutta on muitakin syitä, joista lista alempana.

Tässä mielessä, jos passiasiaa monimutkaistetaan, niin se pitää monimutkaistaa kaikki ao. asiankohdat huomioiden. Tai vastaavasti yksinkertaistaa kaikki asiankohdat huomioiden. Lista on Iso-Britannian viranomaissivustolta.

Herää kysymys, muuttuuko tullissa työskentely kohtuullista haastavammaksi, jos pitää huomioida sukupuolesta kovin usein kovin montaa osatekijää eri tavoin.

1.6 Gender [in passport] is used:
• As a biographic detail for confirming identity.
• To identify the correct gender of foreign names - this is becoming more relevant with the repatriation of applications from overseas.
• To enable appropriate customer interactions (including respectful address in writing and in conversation and the application of customary and gender-based naming conventions).
• For accurate nationality determination (through a ‘Mother’ and/or a ‘Father’).
• For identifying impostors at all stages of the passport application and usage - for example, a person may have fraudulently tampered with a genuine British passport by substituting the photograph.
• For transgendered persons to use their passport as evidence of their acquired gender.
• So that physical checks at borders are able to be carried out by a person of the appropriate gender without questions being raised about the applicant’s gender.
• As proof of identity to access gender-specific services.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Stubb miettii Räsästä hallituksen ulkopuolella ja pelkää vähemmistöhallitusta.
Sellaista se politikointi on, kun vas. ja vihr. jo ehtivät lähteä: ei ole enää varaa Stubbillakaan...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tässä ninenomaisessa asiassa voi osoittaa myös Vasemmistoliittoa ja Vihreitä. Rintamakarkuruus mahdollisti kuvion, jossa kolmen prosentin kannatuksella johdetaan tätä maata. Tämä samainen porukka viestii tehokkaasti, ettei kolmen prosentin kokoisille porukoille voi antaa ihmisoikeuksia, kun ne loukkaavat enemmistön oikeuksia.

Toivoisin seuraavan hallituksen kokoajalta viisautta siinä, että jarruvaunumahdollisuus eliminoitaisiin jo asemalla eikä junaa laskettaisi sen kanssa ensinkään matkaan.

Heli Hämäläinen

Vasemmistoliiton ja vihreiden lähteminen hallituksesta selittää kylläkin soidensuojelun sekä ydinvoiman osalta hallitusohjelman vastaisen toiminnan.

Räsäsen ihmisoikeuksien toteutumista vastustava toiminta ei voi tulla hallituksen linjaksi muuten kuin kokoomuksen päätöksenä. Asia tajutaan kyllä sosialidemokraattien piirissä, tästä peruspalveluministeri Susanna Huovinen on lausunut, ettei ihmisoikeuksien toteutuminen voi olla kiinni hallitusohjelmasta, ettei translain korjausta mainita nimenomaisesti hallitusohjelmassa.

http://yle.fi/uutiset/peruspalveluministeri_transl...

Kuitenkaan sosialidemokraatit eivät tee asiasta mielestäni riittävän selkeää kysymystä kokoomukselle ja vitkuttelemalla asia lykätään vaalien yli.

Toimituksen poiminnat