Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Kiitokset kansanedustaja Arja Juvonen ja 104 muuta

  • Kiitokset kansanedustaja Arja Juvonen ja 104 muuta

Luin juuri uutisista, että olette äänestänyt perussuomalaisissa omantuntonne mukaan. Olen jättänyt perussuomalaisten jäsenmaksun maksamatta tälle vuodelle, joten en tiedä olenko enää jäsen. Tein ehdollisen eronpyynnön mikäli kaikki puolueen edustajat olisivat olleet hylkäämässä tasa-arvoista avioliittolakia.

Henkilökohtaisesti tämä tarkoittaa minun osaltani, että translain uudistuksessa poistuu avioliittoni lopettamiseen kohdistuva ennakkovaatimus ja vihdoin saan vuodesta 2007 odottamani passin tuolla F-kirjaimella sekä kroppaani vastaavan henkilötunnuksen. Et voi tietää mitn paljon se minulle merkitsee.

Nyt täytynee lunastaa eronpyynnön ehdollisuus. Olen käytettävissäsi.

 

Kiitokset myös muille edustajille. Kuuntelin puheitanne. Erityisesti Oras Tynkkysen, Stefan Wallinin sekä Ilkka Kantolan puheenvuorot lämmittivät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Onnitteluni. Ja Arja Juvoselle kiitos selkärankaisuudesta. Soinia ei välttämättä moni uskalla uhmata.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Enpä ollut aiemmin nähnytkään, hieno pätkä.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #4

Chaplinin diktaattorista. Juoni oli se, että Chaplin oli niin diktaattori Hynkelin näköinen, että meni sekaisin ja joutui puhumaan kansanjoukolle. Puheen reaktiot eivät tulleet mukaan klippiin. Siinä edessä olleet natsit olivat hiljaa, mutta takana kansa hurrasi.

Mohamed Rasal

Onneksi olkoon sinulle, Heli. Toivon, että eduskunnan päätöksen myötä tunnet olevasi tasa-arvoinen Suomen kansalainen. Mielestäni sen ansaitset.

Siunausta.

https://www.youtube.com/watch?v=lxV1cX9owKE

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #56

Siunausta sinullekin Mohamed. Tässä Michael Jacksonin tulkinta. Minulla alkaa olla ikääkin. Niin Chaplin, Nat King Cole kuin Michael Jacksonkin ovat enää muistoissamme.

Nykyisestä työhuoneestani avautuu näkymä Helsinkiin. Kun päätös tuli, jotenkin tunne tähän maahan muuttui. Tuli lapsuuden joulun tunne. Siinä maa oli rauhallisena ja jotenkin muuttuneena paremmaksi elää. Ei ollut enää toiseuden tunnetta.

https://www.youtube.com/watch?v=Kad2UnNaZIQ

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #57

Hienoa kuulla. Mitä olen lukenut tätä palstaa muutaman vuoden niin sinä ainoana olet esittänyt puhdasta Kristuksen sanaa sekä aatetta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kansanedustaja Arja Juvonen ( ps. ) on osoittanut kyseisen lain käsittelyn yhteydessä myös selkärangattomuutensa, kun hän kesäkuussa 2014 lakivaliokunnassa antoi paikkansa Mika Niikolle ( ps.). joka äänesti lakiesitystä vastaan kyseisessä valiokunnassa.

Se siitä poliitikon selkärangasta. Kaikki on suhteellista ja tarkkaan laskelmoitua.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Teknisesti se ei ainakaan johtanut lain hylkäämiseen. Käänsikö kielteinen lausunto jonkun puolustajan kannan, en tiedä. Tuskin kymmentä. Äänestykseen olisi joutunut joka tapauksessa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Valiokunnissa edustetaan kuitenkin enemmän puoluetta kuin omaa mielipidettä tai ainakin Juvonen toimi niin. Itse en lähtisi moittimaan tuosta ratkaisusta varsinkin kun Juvonen kertoi rehellisesti syyn päätökseensä.

Toisaalta Vasemmistoliiton Myllykoski teki päinvastaisen ratkaisun äänestäessään eilen talousvaliokunnassa Fennovoiman puolesta vaikka vasemmistolaiset ainakin juhlapuheissa ovat Fennovoimaa vastustaneet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #23

Poliitikon selkäranka on todellakin paljon normaali selkärankaa taipuisampi ja yleensä poliitikot selittävät ja selittelevät tekemisiään ja tekemättä jättämisiään todella sujuvasti.

Käyttäjän AnssiYlnen kuva
Anssi Ylönen

Itse kävin myös päivittämässä aikaisempaan blogaukseeni anteeksipyynnön Arjalle.

https://anylonen.wordpress.com/2014/11/20/tasa-arv...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Poliittisen selkärangattomuuden pystin puolestaan luonnollisesti saa Perussuomalaisten Arja Juvonen, joka on kyllä sitä mieltä, että ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat tärkeä juttu myös avioliitossa, mutta ei niiden puolesta oikeasti kannata taistella. Ryhmäkuria ei Perussuomalaisilla ole ja jokainen saa vapaasti tehdä omat päätökset. Arja Juvonen päätti äänestää omantuntonsa mukaan ja jättäytyi pois äänestyksestä, jotta hänen varajäsenensä Mika Niikko pääsi äänestämään Soin… oman omantuntonsa mukaan."

Sulla näkyis olevan aihetta pyydellä muiltakin anteeksi.

Heli Hämäläinen

Arja Juvonen äänesti ainoana Jani Toivolan/Silvia Modigin esityksen puolesta perussuomalaisten ryhmästä. Minusta hän piti äänestäjille lupauksensa sekä konkreettisesti osoitti muulle perussuomalaiselle väelle mitä on puolustaa pientä ihmistä. Hän todella kunnioittaa sekä Veikko Vennamon että Santeri Alkion perintöä. Tuo päätös ei varmastikaan ollut helppo tehdä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pienituloiselle tavalliselle ihmiselle se, että kansanedustaja paikka jää uusimatta, on kuitenkin suuri menetys. Tuskin Soinia uhmannutta enää valitaan ensi keväänä uudelleen eduskuntaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Tuskin Soinia uhmannutta enää valitaan ensi keväänä uudelleen eduskuntaan."
Mää olen aina kuvitellu ettei sillä Soinillakaan ole kuin yksi ääni niissä vaaleissa joissa kansanedustajat valitaan ,sulla taitaa olla parempaa tietova ?

Heli Hämäläinen

Autan Arja Juvosta niin paljon kuin pystyn hänen vaalityössään mikäli hän asettuu ehdolle perussuomalaisissa tai jossain muussa puolueessa.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #12

Tukiryhmää varmaan löytyy kohta vaikka omalle puolueelle. :D

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #15

Asiaa voisi tutkia vaikka tästä lähtökohdasta:
Nimeä ne Uudenmaan vaalipiirin kansanedustajat, jotka äänestivät avioliittolain muutoksen puolesta.

Minä sain lunttaamatta nopeasti listalle seuraavasti: PS 1, Keskusta 2 (!), Kokoomus 1

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #15

Homohalipusi olisi nimiehdotukseni sille. Perustelen sen sillä, että Juvonen tullee hukkumaan homahaleihin, ja se olisi tavallaan puolueelle samalla mitä mainioin brändi.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #12

...jossain muussa kuulostaa kyllä huomattavasti paremmalta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kehitys kehittyy kattoo ny. (Mikolle #7)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Seuraako myös US-haastattelu sdp:n Kari Rajamäestä ja Harry Wallinista, jotka ainoina äänestivät ryhmässään toisin?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei asia ollut sillä tavalla kiinnostava, koska koko ajan oli tiedossa, että SDP:n edustajat saavat vapaasti äänestää oman näkemyksensä mukaan. Pikemminkin olisi ollut erikoista, että suuren puolueen sisällä ei olisi ollut yhtään eroja.

Tuossa mielessä Kokoomuksen eduskuntaryhmä lienee kaikkein lähimpänä kansan mielipidejakaumaa. Avioliittolain muutosta haluavien ja vastustavien suhde lienee tällä hetkellä luokkaa 60/40

JK. Sinänsä lienee turhaa etsiä sankareita erikseen, koska jokaisen muutosta kannattaneen ääni oli yhtä tärkeä. He sen tekivät yhdessä, ei joku yksittäinen edustaja erityisesti. Mutta ulkopuolelta kiitoksen ansaitsevat tietysti he, jotka osallistuivat keskusteluun maltillisesti. Ja erityisesti nyt ja tässä Heli Hämäläinen, joka ainakin on pistänyt oman itsensä likoon sataprosenntisesti. Ja jos oikein muistan, hän on puolustanut omaa näkemystään, ei niinkään moittinut vastustajia. Ole nyt vain onnellinen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #49

JJ #49.
Heli Hämäläistä ja hänen blogejaan arvostan ja olen hänen puolestaan iloinen. Tuo J.K. kuvaa juuri sitä erinomaisesti. Joskus ihmettelen, miten häntä on pilkattu mm. hänen kristillisen uskonsa vuoksi.

Pohdintani liittyi lähinnä siihen, mitä media pitää "sillä tavalla kiinnostavana" (mitä se sitten tarkoittaakaan), että se päätyy itse valikoimaan ne kiinnostavuudet yleisön puolesta. Median tulisi avoimessa yhteiskunnassa pikemminkin tarjota kuin ohjailla tai suodattaa sitä, mitä meidän tulisi saada tai voida tietää.

Tämä koskee niin tätä teemaa kuin suuria taloudellisiakin teemoja. Medialta odotan siis paljon, olipa sitten kyse avioliitosta/ homoliitosta/ lesboliitosta, lapsen asemasta, EU:sta, taiteen asemasta, koulutuksesta, Ukrainan kriisistä eurokriisistä, YK:n roolista, toriparkista tai poliittisista lehmänkaupoista ja ihmisten onnistumisista jne.

Me tiedämme nyt melko paljon esim. Soinin vs. Juvosen ajattelusta, mutta miksi Rajamäen ja Wallinin (2/42) ryhmästään poikkeava ratkaisu ei olisi "sillä tavalla kiinnostavaa"?
Kenenkään onnea ja iloa en toki halua tällä vähentää.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Mikäli Juvonen olisi pakotettu äänestämään vastoin tahtoaan, olisi rikottu perustuslakia.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Olen tavallaan samaa mieltä. Jännä sinänsä miettiä että pakotettiinko. Tavallaan ei VOI pakottaa koska suljettu äänestys ja pitää vaan kärsiä seuraamuksista. Toisaalta jos pelkää seuraamuksia niin onko käytännössä pakotettu.

Hyvä ettei pelännyt liikaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Loistava tulos ja Arja Juvonen on ykkössankari.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Onnea Heli! Ja hatunnosto sekä Arjalle, mutta myös sinulle selkärangasta! Toivottavasti palaat Perussuomalaisiin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Puolueen sisällä juvoslaisuudesta - parempi olla kutsumatta sitä arjalaisuudeksi - saattaa muodostua Timo Soinin pahin uhka!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En ole mikään avioliittofani mutta olen vilpittömän onnellinen Heli Hämäläisen puolesta. En olisi varmaan edes kannattanut koko aloitetta ilman hänen tapaustaan. Hienoa, että on ihmisiä, jotka uskaltavat taistella rohkeasti oikeuksiensa puolesta samalla raivaten tietä muille vastaavassa tilanteessa oleville.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela
Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Helillä on tässä asiassa ollut poikkeuksellisen paljon pelissä. Onneksi olkoon Sinulle ja perheellesi.

Heli Hämäläinen

Kiitos Markku. Avioliittoa on puolustettu 7 vuotta. Uskoa on koeteltu, mutta ei hylkää Herra. Kyllähän helpommalla olisi päässyt kavaltamalla ja ottamalla hopearahat. Sitähän tuo tarjous rekisteröidystä parisuhteesta juridisen tunnustamisen hintana tarkoitti. Ainakin tarkoitti minulle.

Olen yhä syvemmin körttiläinen. Tämä körttivirren kiitos olkoon Jumalalle Viktor Klimenkon tulkinta löytyi netistä.

https://www.youtube.com/watch?v=F4P4r1oIjlc

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Körttiläisten avaramielisyyttä kaiken inhimillisen suhteen arvostan. Omassa onnenhuumassani unohdan välillä kiittää niitä, joille erityinen kiitos kuuluu. Ihailen sinnikkyyttäsi itsesi, perheesi ja meidän muiden puolesta toimiessasi.

Piti matkustaa tänään vähän kauempaa kansalaistorin tilaisuuteen, mutta se oli joka kilometrin arvoista. Oman rakkaan kanssa oli hieno todeta erityisten nuorten ja lapsiperheiden riemu. Kyllä olemme tätä päivää puolisoina 32 vuotta odottaneet. Vielä on vähän matkaa tärkeään päivään ja kolmannen vuotuisen etapin viettämiseen. Vanhan on varmaan syytä ottaa kalenteri käyttöön :)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Toivottavasti Sinun uskoasi vastaan ei hyökätä yhtä rajusti kuin monen muun.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #47

Minulle Jeesus on aina oleva ensimmäinen ihmisoikeusaktivisti. Hän paransi sairaita, mutta myös puuttui epäoikeudenmukaisuuteen uskonnon varjolla tehtynä. Esimerkiksi hän puuttui avionrikkojan kivittämiseen, antoi synnit anteeksi eikä tuominnut. Sen sijaan opetti anteeksiantoa, lähimmäisen rakastamista, oikeudenmukaisuuta, laupeutta ja uskollisuutta.

Minulle tämä on Jesajan 58 luvun mukaista paaston tai sapatin viettämistä. Siinä sanotaan "vapautat syyttömät kahleista, irrotat ikeen hihnat ja vapautat sorretut, että murskaat kaikki ikeet, murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi."

Aina en pysty, mutta pyrkimys on oltava. Tämä on Jeesuksen seuraamista. Uskoni on henkilökohtaista, sitä vastaan toki voi hyökätä. Mutta usko ei ole tästä maailmasta, eikä tämä maailma sille mitään mahda. Olen Jumalan armon varassa. Jeesus ei luvannut tästä helppoa.

Seppo Heinola

Arja Juvonen on fiksu. Hänet otetaisiin varmasti mielelään vastaan myös muissa puolueissa.Kannataisi harkita! Suositelisin demareita tai vihreitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Katseet kohti vuotta 2017, jolloin tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan, mikäli seuraava hallitus ottaa sen hallitusohjelmaansa.

Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman tarkentava lausunto tuli varmasti yllätyksenä monelle juhlijalle.

Heli Hämäläinen

Saattaa olla, että aloite joutuu vielä uuden eduskunnan käsittelyyn. Mutta kärsivällisyyttä vain tämä kysyy.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tässä asiassa uskon eduskunnan puhemieheen, joka kertoi lain astuvan voimaan aikaisintaan vuonna 2017.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #38

Itse uskon, että translaki uudistetaan jos uudistetaan seuraavan eduskunnan aikana eli 2015-2019. Hankin 10 vuoden passin vuonna 2006 nimenmuutoksen jälkeen. Passi menee vanhaksi vuonna 2016. En ano uutta sormenjälkien kanssa ennen henkilötunnuksen muuttumista, joka tapahtunee joskus 4-5 vuoden päästä. Jahka ehtivät säätää tarvittavat lait.

Täytyy muistaa, että jotkut piirit haluavat koko ajan haitata ja jarruttaa tätä kehitystä sekä harjoittaa henkistä väkivaltaa uhkailemalla Jumalan tuomioilla.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #40

Minä uskon, että asia tulee muuttumaan ja saat silloin vihdoinkin sen vaatimasi muutoksen. Olen lässyttänyt kauan, että miksi pitää aina vaatia sormenjäljet vaikka ei lait sitä suoraan sano tarpeettomana ja lopulta kuitenkin annetaan. Ikävää oli sinun tapauksessasi, että saat jonkun hassun passin, jossa lukee M ja sinä olet F ilmielävänä ja semmoista käytäntöä en ikinä hyväksynyt.

Onhan se selvää, että vaarallista kulkea jossakin ulkomailla vihamielisellä alueella vahingossa ja sitten passitarkastuksessa ihmetellään papereita, siinä lukee M ja edessä seisoo ilmielävä F-varusteella oleva ihminen?

Muistan tapauksen kahdesta huonokuuloisesta, jotka matkustivat 80-luvulla Malediiveihin 2 viikon lomalle, silloin hinta ei ollut kauhean korkea ja paikka oli kaunis kuin mikäkin ja on yhä.

Silloin kaverini ihmetteli, kun sen ystävä osoitti kaverini selän taakse, että vilkaisisi ja tämä kaveri yllättyi usean ihmisten kiinnostusta pelkästään kuulolaitteestaan.

He luulivat, että kaverini oli joku salainen agentti kuulolaitteen kanssa ja hänen piti selittää malediivilaisille, ettei se ollut mikään vakoilulaite vaan apuväline kuulon kanssa.

Malediivilaiset ymmärsivät lopulta ja kertoivat, että heidän maassaan syntyneet vauvat, joilla oli vauriot kuuloissa tai muissa elimeissä vikaa, heidät tapettiin pois.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ei tullut yllätyksenä eikä aiheuta huolta. Ajan kanssa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Näyttää siltä, että persuista löytyy muitakin, jotka olisivat halunneet äänestää toisin. Kike Elomaa harmittelee, kun painoi nappia, joka ei vastaa omaa ajatusmaailmaa, mutta tuli luvattua puolueelle.

http://www.mtv.fi/viihde/seurapiirit/artikkeli/kik...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Juvonen vain seurasi omaatuntoaan, lopulta.

Sinä sen sijaan olet tapellut järjen puolesta siellä änkyräpuolueen sisällä jo ... mistä, vuodesta 2010 ainakin?

Lisäksi olet valistanut mm. minua transsukupuolisten elämän todellisuudesta ja Suomen lainsäädännön idioottimaisuudesta.

Kiitos sinullekin nyt kyllä. Ja onnittelut. <3

Toimituksen poiminnat