Heli Hämäläinen Ihmisen kokoisia ihmisoikeuksia

Nykyajan huutolaiset

 • Lauri, täti ja mummi
  Lauri, täti ja mummi
 • Kirsi-äiti ja Lauri
  Kirsi-äiti ja Lauri
 • Lauri
  Lauri
 • Laurin ristiäiset. Kuvassa äiti, pappi ja Lauri kummin sylissä.
  Laurin ristiäiset. Kuvassa äiti, pappi ja Lauri kummin sylissä.

Joh. 12

3 Maria otti täyden pullon aitoa, hyvin kallista nardusöljyä, voiteli Jeesuksen jalat ja kuivasi ne hiuksillaan. Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua.

4 Juudas Iskariot, joka oli Jeesuksen opetuslapsi ja josta sitten tuli hänen kavaltajansa, sanoi silloin: 5 "Miksei tuota voidetta myyty kolmestasadasta denaarista? Rahat olisi voitu antaa köyhille." 6 Tätä hän ei kuitenkaan sanonut siksi, että olisi välittänyt köyhistä, vaan siksi, että oli varas. Yhteinen kukkaro oli hänen hallussaan, ja hän piti siihen pantuja rahoja ominaan. 7 Jeesus sanoi Juudakselle: "Anna hänen olla, hän tekee tämän hautaamistani varten. 8 Köyhät teillä on luonanne aina, mutta minua teillä ei aina ole."

 

Juudas Iskariot oli varas, jolle raha merkitsi enemmän kuin oikeudenmukaisuus. Suomesta on tullut Juudaksen maa, täällä sosioekonomisilla syillä voidaan varastaa ihmisiltä lapset. Te kirotut kyykäärmeiden sikiöt ette halua auttaa lapsen vanhempia vaan tässä maassa tehdään huostaanottoja syillä, jotka ovat sosioekonomisia. Tämä on räikeästi lasten oikeuksien sopimuksen vastaista. Lapsella on oikeus säilyttää henkilöllisyytensä, kansalaisuutensa, nimensä ja sukulaissuhteensa. Lapsella on lähtökohtaisesti oikeus elää vanhempiensa kanssa, jos hänellä on hyvä ja turvallista olla heidän kanssaan. Vanhemmistaan erossa asuvalla lapsella on oikeus tavata ja pitää säännöllisesti yhteyttä kumpaankin vanhempaansa. Tapaaminen voidaan estää, jos se on lapsen edun vastaista.

Kirjoitin jo aikaisemmin Kirsin ja Laurin tapauksesta. Kirsin tapauksessa taisi syynä olla vähäinen kehitysvamma ja se että hänellä ei olisi tarpeeksi tukiverkostoja (joka ei oikeasti pidä paikkaansa). Mutta Kirsin tapauksenkin taustalla lienee rikas sijaisperhe joka halusi lapsen jouluksi, ikään kuin koiran- tai kissanpennun.

Porin kaupunki sai kavaltajan rahansa. Ei siksi että Porin kaupunki haluaisi oikeasti auttaa köyhää lapsiperhettä vaan siksi että se tienaa Kirsin avulla itselleen sijoituksen kuluja moninkertaisesti suuremman summan. Sillä rahalla voi tukea vaikka rikkaiden liikuntapaikkoja, raha ei ole korvamerkittyä.

Huutolaisuus on tullut takaisin. Huutolaisuudessa ihmiset ottivat hoidettavakseen köyhien lapset rahaa vastaan. Oma isoäitinikin joutui huutolaiseksi hänen suutari-isänsä kuoltua. Suutari oli ison rikkaan talon poika, mutta ei perinyt mitään kun ei ollut vanhin poika. Hän elätti suutarina perhettään. Isoäidilleni asia oli niin vaikea ettei hän halunnut puhua siitä. Elimme sentään yhdessä 40 vuotta.

Vetoan kaikkiin, joilla on kristillinen omatunto. Tukekaa Kirsiä ja Lauria!

http://www.facebook.com/AutetaanYhdessaPikkuLauriaJaAitia?ref=ts&fref=ts

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat